Зошто произведуваме 7-фазен полнач за автомобилски батерии?

Како што знаете, во денешно време, развојот на батериите станува се побрз и побрз, а квалитетот на батеријата е исто така повисок.па цените на батериите сесекако се зголемуваше се повеќе и повеќе.Тоа е да се каже, цената на батеријата е повисока од цената на полначот.Ако полначот не може да ја наполни батеријата на соодветен начин, полначот генерално ќе ги оштети батериите.Не е мудар избор да чини повеќе за да купите нова батерија и да ја оштетите повторно и повторно.До ова време, потребен е полнач со функција за одржување и заштита.Така, развивме таков полнач за батерии со режим на полнење во 7 и 8 фази, кој може да ја заштити вашата батерија од оштетување при полнење и да го поправи и продолжи животниот век на вашата батерија.
 
Што е 7-фаза?
Првата фаза е Десулфација, втората фаза е мек старт, третата етапа е рефус, четвртата фаза е апсорпција, петтата фаза е тест на батеријата, шестата фаза е реконструкција и последната фаза, седмата етапа е плови.Речиси секоја фаза има функција за одржување, а полначот на батерии имаавтоматски проверете ги напонот и струјата во батеријата.Така што победи'Преполнете ја батеријата и наполнете ја батеријата чекор по чекор без оштетување.
стр


Време на објавување: 21-11-2022 година